Selecteer een pagina

Wat is Payroll voor de werknemer

Wat is Payroll voor de werknemer

U als werknemer komt op de loonlijst van ZZP Payroll. Wij worden juridisch werkgever van uw opdrachtgever.

Veel werknemers denken nu dat zij in loondienst zijn van hun werkgever. Echter veel werkgevers plaatsen hun personeel in een andere B.V. dan waar de activiteiten plaatsvinden en waar de winst wordt gemaakt. Dat doen werkgevers om risico’s te verminderen. Het is eenvoudiger om personeel te ontslaan.

 

Met Payroll krijgt de werknemer tijd om zichzelf te ontwikkelen en te bewijzen

U gaat werken op een nieuwe functie. Soms is er maar weinig tijd voor begeleiding en om u in te werken. Vaak is er een achterstand die u moet wegwerken. Daarnaast bent u onbekend met het bedrijf. Wie is waarvoor verantwoordelijk, wie kunt u bellen voor vragen. U bent ook niet bekend met de contactpersonen bij toeleveringsbedrijven en klanten. Kortom, veel onduidelijkheden, onzekerheden, druk en stress.

In veel functies, duurt het 3 tot 6 maanden voordat u ingewerkt bent. Na 1 jaar heeft u alle processen doorlopen. U volgt een opleiding en/of cursus. U heeft meer ervaring met de softwareprogramma’s waarmee u uw werk moet doen. Het werk gaat wat sneller en het kost u minder inspanning. Na 1,5 tot 2 jaar kunt u echt laten zien waarin u goed bent.

Met de nieuwe wetgeving, moet de werkgever u na 23 maanden in dienst nemen. De beslissing of u mag blijven of niet, wordt na ongeveer 1,5 jaar gemaakt. De risico’s en kosten voor opdrachtgevers nemen toe. Het voordeel van Payroll is dat de U tot meer dan 5 jaar ingehuurd kan worden. Dus de U krijgt meer tijd om zich te bewijzen en zich onmisbaar te maken bij de opdrachtgever met Payroll.

 

Verschil tussen Payroll en uitzendbureau

Er zijn verschillen tussen een uitzendbureau en Payroll. Een uitzendbureau is vaak gevestigd op een A locatie en doet aan werving en selectie van personeel. Dat brengt kosten met zich mee waardoor een uitzendbureau hogere tarieven rekent dan een payroll bedrijf. Voor de opdrachtgever bent u goedkoper en aantrekkelijker bij ons als payroller dan met een uitzendbureau.

Bij een uitzendbureau is sprake van een uitzendbeding. Dat is niet van toepassing voor Payroll. Dus u heeft meer flexibiliteit omdat u niet gebonden bent aan langlopende contracten. U kunt sneller overstappen van ons naar de opdrachtgever, bovendien hoeft de opdrachtgever dan geen kosten aan ons te betalen. Weer voordelen voor u.